Nattjästa rågfrallor med sirap

POPULÄRT
koket.se
Nattjästa rågfrallor med sirap
Foto: Katja Ragnstam
Maria Blohm
Maria Blohm

Nattjästa rågfrallor med sirap

6 ingredienser

2 dagar

Härligt smakrika frallor med lite sötma! Förbered degen kvällen innan så kan du njuta av nybakat till frukost.

Se Maria Blohm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 300 g vatten, kallt
  • jäst (stor som en ärta)
  • 10 g mörk sirap
  • 50 g grovt rågmjöl
  • 300 g vetemjöl special
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

Dag 1

  1. Ställ en bunke på vågen och nollställ vågen.
  2. Lös upp jästen i vattnet.
  3. Väg upp övriga ingredienser. Häll rakt ur förpackningen ner i bunken, kom ihåg att nollställa vågen mellan ingredienserna.
  4. Rör samman degen för hand med en slev eller slickepott.
  5. Täck bunken med ett lock eller plast.
  6. Låt degen jäsa i 10–12 timmar i rumstemperatur.

Dag 2

  1. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Klicka ut degen till 6 frallor med hjälp av två skedar. Mjöla lätt ovanpå med rågmjöl om du vill.
  4. När ugnen är varm sätter du in plåten i mitten av ugnen.
  5. Grädda frallorna i 13 minuter på 250 grader.