Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam

Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam
Foto: TV4

Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam

Av: Helene Henderson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

God sallad med nektarin och mozzarella. Toppas med sockerstekt sesam och enkel vinägrett.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp rucolasallad (eller ruccola)
  • 2 nektariner (eller persikor)
  • 2 burrata (eller buffelmozzarella)

Sesam

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl rostade sesamfrön

vinägrett

  • olivolja
  • maple syrup
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Smält sockret i en liten stekpanna tills gyllenebrunt. Häll i sesamfrön och rör om. Låt svalna.
  2. Lägg rucolasalladen eller grönkålen på ett fat. Lägg på osten. Skiva upp frukten och lägg på. Fördela sesamfröna ovanpå.
  3. Blanda en vinägrett med olivolja och en matsked maple syrup. Smaka av med salt och peppar och höll över innan servering.