Nemesis med lättvispad grädde och olivolja

NYHET
koket.se
Nemesis med lättvispad grädde och olivolja
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Nemesis med lättvispad grädde och olivolja

9 ingredienser

1 h

Dante Zia gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en riktigt läcker dessert för alla oss som älskar choklad!

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10

Sockersirap

  • 2,4 dl strösocker [225 g]
  • 0,5 dl vatten [50 g]

Chokladsmet

  • 350 g mörk choklad (gärna bra kvalité)
  • 225 g osaltat smör

Äggsmet

  • 5 ägg
  • 1,2 dl strösocker [115 g]

Gräddning

  • flingsalt

Servering

  • grädde
  • olivolja

Gör så här

Sockersirap

  1. Koka samman socker och sirap. Låt sedan blandningen svalna.

Chokladsmet

  1. Smält choklad och smör över ett vattenbad.

Äggsmet

  1. Vispa ägg och socker.

Gräddning

  1. Mixa sockersirapen med chokladsmeten.
  2. Häll sedan ner blandningen i äggsmeten.
  3. Blanda och smaka av med salt.
  4. Baka i en plastad brödform på 120 grader i ca 40 minuter tills den börjar sätta sig.
  5. Låt svalna i rumstemperatur ca 2 timmar eller till den satt sig så att det går att skära bitar.

Servering

  1. Servera med lättvispad vispgrädde och några droppar god olivolja.

Tips! Det är också gott att servera bär till. Choklad + bär = kärlek!