Lammkorvar med tabouleh och myntasås i pitabröd

Lammkorvar med tabouleh och myntasås i pitabröd
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Lammkorvar med tabouleh och myntasås i pitabröd

28 ingredienser

30 min

Låt barnen vara med och rulla sina korvar och sedan själva fylla pitabröden.

Ingredienser

portioner

Lammkorv

  • 500 g lammfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 1 citron, saften
  • 3 msk färsk koriander, hackad
  • 1 msk kummin
  • 1 urkärnad hackad chilifrukt
  • 2 schalottenlökar
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Tabouleh

  • 3 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 rödlök
  • 6 tomater
  • 1 dl mynta
  • 0,5 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 6 msk olivolja
  • 2 citroner, saften
  • 1,5 dl bulgur, finkornig, okokt

Myntasås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mynta, finhackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • pitabröd

Gör så här

Tabouleh

  1. Lägg bulgur i en skål och pressa citronsaften över.
  2. Hacka persilja, rödlök och tomat fint.
  3. Lägg i en ny skål och blanda runt med kryddorna.
  4. Tillsätt bulgurn och häll över olivolja och rör väl.
  5. Låt stå ca 20 minuter i kyl innan servering.

Lammkorv

  1. Färsen blandas väl med alla ingredienser och rullas till små korvar.
  2. Läggs på folie i bakform och grillas i 225 grader i ugn 7-10 minuter.

Myntasås

  1. Pressa ner citronsaften i yoghurten.
  2. Finhacka myntan och blanda väl.
  3. Droppa över lite olivolja och salta efter smak.
  4. Låt dra i kylen 20 min.

Servering

  1. Öppna pitabrödet och lägg i lite Tabouleh, 2 korvar och toppa med myntasås.