Härliga kycklingvingar med smak av orienten

Härliga kycklingvingar med smak av orienten
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Härliga kycklingvingar med smak av orienten

20 ingredienser

25 min

En favorit för både stora och små!

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1 kg kycklingvinge
  • 4 limefrukter
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 cm chilifrukt
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 1 klyfta vitlök

Tabouleh

  • 3 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 rödlök
  • 6 tomater
  • 2 msk mynta
  • 0,5 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 6 msk olivolja
  • 1 citron, saften
  • 1,5 dl bulgur, finkornig, färdigkokt

Bulgur

  • 2 dl bulgur
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt
  • riven kokos

Gör så här

Tabouleh

  1. Lägg bulgur i en skål och pressa citronsaften över.
  2. Hacka persilja, rödlök och tomat fint. Lägg i skål och blanda runt med kryddorna.
  3. Tillsätt bulgurn och häll över olivolja och rör väl.
  4. Låt stå ca 20 minuter i kyl innan servering.

Kycklingvingar

  1. Pressa limen i en liten kanna och lägg i vitlök, chili, fisksås, koriander. Mixa väl med en stavmixer.
  2. Stek vingarna i het panna, så de nästan är klara.
  3. Sänk värmen och häll över hälften av såsmarinaden i pannan och låt koka in.
  4. Lägg upp på fat och häll över resterande sås. Pynta med färsk koriander.

Bulgur

  1. Koka bulgur med hälften vatten och hälften kokosmjölk.
  2. Toppa med kokosflingor.