Nicoles morotssoppa med ingefära och koriander

Nicoles morotssoppa med ingefära och koriander
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Nicoles morotssoppa med ingefära och koriander

7 ingredienser

30 m

Den här soppan har jag fått receptet på av min bästis Nicole, det är hennes paradrätt och den bjuder hon ofta på då den passar superbra i vårt kompisgäng där vi har både veganer, glutenintoleranta och mjölkkänsliga. Det vi älskar med den här soppan är hettan från ingefäran, så snåla inte med den. /Jessica

Tips! Du kan servera soppan med exempelvis lite koriander, en klick crème fraiche, bröd eller om du har rester av kyckling kan man ha i det med.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg morot
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl ingefära, riven
  • 2 l grönsaksbuljong
  • ca 1 tsk salt
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och slanta morötterna. Hacka löken grovt.
  2. Hetta upp en stor kastrull och häll i olivolja. Fräs löken så den mjuknar lite. Häll i morötter och ingefära. Tillsätt buljongen och salt. Låt koka med lock i ca 20 minuter tills morötterna är genommjuka. Mixa soppan slät och servera.