Nigellas guacamole

Nigellas guacamole
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nigella Lawson
Nigella Lawson

Nigellas guacamole

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

6 ingredienser

10 min

En "bitig" guacamole med annorlunda smak av koriander. Guacamolen måste göras klar i sista minuten för att inte avokadon ska bli missfärgad. Allt annat kan du hacka och förbereda tidigare.

Ingredienser

portioner
  • 6 avokador
  • 4 limefrukter, pressade
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 0,5 röd chilifrukt, fint hackad
  • 1 tsk salt
  • 4 msk färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Halvera limen och pressa ner saften i en skål.
  2. Precis före servering: Skala och kärna ur avokadorna och lägg dem i en skål. Lös upp saltet i limesaften och häll över.
  3. Blanda i lök och chili och mosa med en gaffel men låt den inte bli för mosig, den ska fortfarande innehålla rejält med klumpar.
  4. Blanda till sist i koriandern, spara en lite att strö över guacamolen som dekoration.