Nigellas goda potatismos

Nigellas goda potatismos
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nigella Lawson
Nigella Lawson

Nigellas goda potatismos

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

6 ingredienser

30 min

Potatismos är enkelt att göra och ska vara riktigt fluffigt! Receptet ger ungefär så mycket potatismos som går åt till en portion. Något som tycks vara regel inom matlagningen är att ju fler människor som äter, desto mindre går det åt per person.../ Nigella

Ingredienser

portioner
  • 3 mjöliga potatisar
  • 0,75 dl standardmjölk (eller grädde)
  • 50 g osaltat smör
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot

Gör så här

  1. Räkna ut receptet för antalet personer som ska äta. Halvera eller dela potatisen och koka oskalade i en stor kastrull med saltat vatten. Häll av vattnet när de är tillräckligt mjuka för att pressas, cirka 15 minuter. Tryck potatisarna genom en potatispress.
  2. Värm gärna mjölken något i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
  3. Rör sedan i mjölken och smöret med en träslev och smaka av med salt, peppar och lite nyriven muskot efter smak. Fluffa till moset med träsleven.