Skala rabarbern om det behövs och skär den i 2-3 centimeter stora bitar Lägg bitarna i en stor ugnssäker form, 20x30x5 centimeter blir perfekt.
Strö över sockret, häll på vatten och täck med folie eller lock. Baka i ugnen i 1 timme, ta ut formen och låt kallna.
Sila av saften i en stor kanna. Låt rabarbern rinna av ordentligt, men pressa inte massan, då blir saften grumlig. Häll i vin i kannan så att det blir 1.5 liter vätska. Smaka av med mer socker om det behövs.
Smörj en geléform eller kakform med lite neutral olja. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten tills det mjuknar. Värm ett par deciliter av rabarbervätskan tills den nästan kokar och ta sedan av den från värmen.
Krama ur gelatinet och vispa ner i vätskan. När gelatinet är löst ska resten av vätskan i. Rör noga.
Häll upp i formen och ställ dem i kylen minst 6 timmar så gelén kallnar och stelnar.