Häll en halv liter sjudande vatten över karljohansvamparna. Låt dra. Hacka grönsakerna.
Hetta upp oljan i en mycket stor tjockbottnad kastrull och häll i hackad lök, morötter och vitlök. Fräs i tio minuter under omrörning. Strö över lite salt om grönsakerna verkar vilja brännas.
Ta upp karljohansvampen, spara vattnet den dragit i. Hacka svampen grovt och lägg ner den i kastrullen med grönsakerna tillsammans med champinjonerna. Fräs alltihop i 5 minuter. Häll upp grönsakerna på en tallrik.
Häll lite mer olja i kastrullen, lägg i färserna och dela dem i allt mindre bitar med en träsked. Rör i 5 minuter, tills färsen inte längre är rå. Salta och häll i grönsaksblandningen.
Rör i mjölet, vätskan från karljohansvampen, burktomaterna, tomatpurén utrörd i vatten, Marsalavin och några droppar Worcestershiresås. Rör om ordentligt, lägg på ett lock på glänt och sänk värmen. Puttra sakta mellan 40 minuter och en timme.
Koka under tiden potatisarna i en stor kastrull saltat vatten tills de är nästan klara. Skala palsternackorna och skär dem i stora bitar. Lägg ner dem i potatiskastrullen. Koka tills de är mjuka nog att mosa. Häll av vattnet, låt ånga av.
Värm mjölken och smält smöret i potatiskastrullen. Mosa ihop med potatis och palsternackor. Riv i lite muskot, salta efter smak.
Häll över färsblandningen i en stor skål, cirka 37x32 cm, klicka moset ovanpå, sprid ut det med en bred kniv eller slickepott. Var noga med att försegla kanterna, annars kan köttblandningen bubbla över kanten i ugnen.
Gör linjer med en gaffel i moset. Klicka lite smör ovanpå och skvätt över några droppar Worcestershiresås.
Om du lagar färdigt pajen direkt borde 10 minuter i 225 graders varm ugn vara lagom för att den ska bli het inuti och krispigt gyllene ovanpå. Om du väljer att laga pajen färdigt sedan den kallnat ska den värmas upp i 190 graders ugn i 1 timme.