0,5 buljongtärning eller motsvarande mängd buljongpulver eller flytande buljong på flaska
4,5 dl vatten
350 g couscous
0,5 tsk paprikapulver
1 förp kikärtor [400 g]
30 g smör
Gör så här
Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna och låt dem marinera en stund.
Klipp ner salladslöken grovt i yoghurten.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär gurkan i små tärningar. Hacka koriandern och myntan. Finhacka chilin.
Lägg alltihop i en skål tillsammans med matlagningsyoghurten. Rör om och smaka av med salt om det behövs.
Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Hetta upp en stor grillpanna till medelvärme, pensla med lite olja och lägg i kycklingen (du kan också steka den i ett par msk olivolja). Vänd den efter cirka 5 minuter. Skär med en kniv för att kolla att kycklingen är helt klar, köttsaften ska vara ofärgad och genomskinlig.
Koka upp vattnet med buljongtärningen. Salta lite om det behövs. Lägg i couscousgryn och avrunna kikärtor, lägg på ett lock och ställ åt sidan 4-5 minuter.
Kolla om couscousen har lagom konsistens, den kan behöva lite mer vätska så den inte blir för stabbig.
När couscousen är klar, rör i smöret. Lägg upp på ett fat och strö över paprikapulver.