Nigellas zucchiniplättar

Nigellas zucchiniplättar
Foto: TV4
Nigella Lawson
Nigella Lawson

Nigellas zucchiniplättar

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - En smak av sommaren

13 ingredienser

45 min

Gott och grönt!

Ingredienser

portioner
  • 4 zucchini
  • 5 salladslökar
  • 250 g fetaost
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe mynta
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 limefrukter
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt och bred ut den på en handduk i 20 minuter för att överskottsvätskan ska dras ur.
  2. Hacka salladslöken fint, lägg i en bunke och smula över fetaosten. Hacka persiljan och myntan och lägg i tillsammans med den torkade myntan och paprikapulvret.
  3. Tillsätt mjölet, salta och peppra ordentligt och rör runt. Rör ner äggen ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt till slut zucchinin. Smeten kommer att bli klumpig och det är ingen fara - det ska vara så!
  4. Värm en stor stekpanna, häll i lite olja och klicka i smeten (en rågad matsked brukar vara lagom). Platta till smeten lite och stek cirka två minuter på varje sida tills plättarna blivit gyllenbruna. Lägg de färdiga plättarna på ett fat.
  5. Tvätta limefrukterna noga och skär dem i klyftor. Dekorera fatet med klyftorna och pressa lite limesaft över plättarna till servering.