Nigiri och upside down nigiri

Nigiri och upside down nigiri
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Nigiri och upside down nigiri

18 ingredienser

20 m

Gillar du sushi måste du testa det här receptet på nigiri och upside down nigiri.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10-15 g fisk (per nigiri)
  • 15-20 g sushiris, kokt (per nigiri)
  • wasabi (eller finriven pepparrot)
  • japansk soja

Förslag på tillbehör

  • abborre
  • gös
  • kungskrabba
  • kräftstjärt
  • hummer
  • hälleflundra
  • lax
  • makrill
  • röding
  • torsk
  • grön sparris
  • zucchini
  • svamp
  • gurka

Gör så här

  1. Skär fisken i loins (styckade och putsade rygg- och bukdelar) och sen i cirka 3x6 cm stora skivor, cirka 2–4 mm tjocka beroende på fisk. Det är viktigt att man skär mot fiskens lameller.
  2. Fukta händerna med vatten och forma cirka 15 g kokt sushiris i handen till en oval risboll. Lägg lite wasabi eller pepparrot på fisken och placera den på riset.
  3. Tryck fast fisken i riset längs sidorna eller lägg bara fisken på tallriken och forma en risboll som du lägger ovanpå. Toppa med valfria tillbehör!