Mascarponeglass med fruktspett

Mascarponeglass med fruktspett
Foto: TV4

Mascarponeglass med fruktspett

Av: Nihan - Stockholm

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

1h 40 min

En krämig mascarponeglass med jordgubbs- och ananasspett.

Dryckestips
Nivole, Michele chiarlo

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk rom
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 förp pistagenötter, grovhackade

Fruktspett

  • 2 små meloner, delade på mitten (grillas)
  • 2 förp jordgubbar (grillas)
  • 1 ananas, delad i små bitar för spett (grillas)
  • 2 msk strösocker

Garnering

  • 1 förp pistagenötter, krossade

Gör så här

Glass

  1. Vispa 3 äggulor (spara äggvitorna) med mascarpone, rom och strösocker.
  2. Vispa grädden.
  3. Rör ner vispgrädden försiktigt i mascarponesmeten.
  4. Vispa 3 äggvitor till ett hårt skum.
  5. Rör försiktigt ner det vita skummet i resten av smeten.
  6. Häll i grovhackade pistagenötter rör om.
  7. Häll upp smeten i folieformar och frys i minst 3 timmar innan servering.

Fruktspett

  1. Skölj jordgubbarna och skär bort skaftet.
  2. Skär ananasen i små bitar för att sedan trå på pinnar tillsammans med hela jordgubbar .
  3. Doppa fruktspetten i socker innan grillning.
  4. Grilla på melon halvorna.
  5. Gröp ur lite av köttet och lägg i glassen.
  6. Servera fruktspetten på melonen.
  7. Strö krossade pistagenötter över.