Rödkålssallad

Rödkålssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödkålssallad

Av: Nikolaj Kirk

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 min

En riktig julklassiker som ska serveras direkt.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rödkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 apelsiner
  • 2 msk matolja
  • 2 knippen persilja
  • 100 g hasselnötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla kålen och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt apelsinsaft och olja. Blanda runt alltsammans, tills det känns att kålen börjar bli mjuk.
  2. Hacka persiljan och blanda ner. Tillsätt också nötter och kryddor. Blanda snabbt och lägg upp i serveringsskål. Servera genast som tillbehör till till exempel julskinka, ankbröst eller piggvar.