Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk

Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk

6 ingredienser

Att koka kräm på rabarber blir somrigt och väldigt gott. I den här rabarberkrämen har även jordgubbar fått ta en plats. Servera krämen med mjölk.

Ingredienser

portioner
  • 400 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl, + 0,5 dl vatten
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • mjölk, till servering

Gör så här

  1. Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
  2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Låt den koka tills den blivit mjuk.
  3. Red av med potatismjölet utrört i vatten.
  4. Låt krämen koka upp och tag den sedan från värmen.
  5. Rensa och dela jordgubbarna och lägg ner i krämen.
  6. Låt krämen svalna.
  7. Servera din rabarber- och jordgubbskräm med kall mjölk.