Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om receptet
Läs mer
Ingredienser
8 skivor leverpastej
4 skivor rågbröd
smör (till brödet)
8 skivor bacon, knaperstekta
4 msk lingonsylt
4 msk champinjoner, stekta i skivor
Friterad persilja
1 knippe färsk kruspersilja (friterad)
olja (till fritering)
salt
Gör så här
Lägg leverpastejskivorna på rågbrödet.
Placera baconskivorna diagonalt från hörn till hörn över pastejen.
Lägg en sträng lingonsylt i motsatt riktning som baconet.
Strö friterad persilja bredvid baconet och avsluta med champinjoner.
Friterad persilja
Skölj en knippa krusbladig persilja och torka den väl. Tag bort stjälkarna.
Värm olja i en djup kastrull till 180 grader.
Lägg försiktigt ner persiljebuketterna i den heta oljan. Det kan skvätta ordentligt så var redo med ett lock. När oljan slutat fräsa tar du upp persiljan och låter den rinna av på hushållspapper.