En härlig och rustig oxgryta med öl som reder sig själv på spisen. Grönsakerna i grytan kan varieras beroende på vad man råkar ha hemma för tillfället.
Skala och skiva löken. Värm upp en stekpanna och bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över i en gryta. Ta med löken och tomatpurén i sista omgången. Tillsätt sedan buljongen och vattnet, fräs ur pannan och häll i grytan.
Tillsätt ölen, de krossade tomaterna, lagerbladen och vitlöksklyftorna (hela). Koka grytan sakta under lock i 45 minuter.
Hacka morötterna, palsternackan och smålökarna i små bitar. Lägg i dem i grytan när köttet är nästan färdigt. Låt koka ett litet tag till.
Koka upp vatten i en kastrull och koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll sedan bort vattnet. Fördela nudlarna på tallrikar och lägg upp grytan. Strö över hackad dragon och servera.