1 potatis, skalad och skuren i 1 1/2 cm stora kuber
2,5 dl gul lök, hackad
2 dl stjälkselleri, hackad
2 lagerblad
5 dl mjölk
3 dl frusna majskorn
4,5 dl majskorn
3 dl grönsaksbuljong
1 dl stjälkselleri, hackad
0,25 tsk tabasco
Gör så här
Stek baconen knaprig i en stor panna på medelhög värme. Lyft ur, lägg på pappershanduk och låt rinna av. Spara 2 matskedar fett i pannan.
Ansa grönsakerna och lägg ner potatis, lök, selleri, och lagerblad i pannan. Sautera på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat, i cirka 5 minuter.
Tillsätt mjölk, majskorn och grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk till medel/låg värme och låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, i cirka 15 minuter.
Tillsätt selleri, Tabasco och bacon och låt sjuda utan lock tills smakerna blandats, i cirka 5 minuter. Salta och peppra och tillsätt eventuellt mer Tabasco.