Ninas franska omelett med räkstuvning

Ninas franska omelett med räkstuvning
Foto: TV4
Nina Remröd
Nina Remröd

Ninas franska omelett med räkstuvning

Av: Nina Remröd

Från: Sveriges mästerkock

10 ingredienser

30 min

Klassisk fransk omelett fylld med krämig räkstuvning serverad med en fräsch och krispig sallad.

Ingredienser

  • 150 g räkor med skal
  • 3 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • citronsaft, färskpressad

Gör så här

Räkstuvning

  1. Skala räkorna och lägg dem på hushållspapper, räkorna får inte vara blöta.
  2. Smält smör i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i mjölk och grädde, fortsätt att vispa till det blir en ganska tjock stuvning. Tillsätt mer mjölk om det känns för tjockt. Ta bort från plattan och tillsätt, dill, gräslök pressad citron, salt och peppar. Lägg räkorna i en skål och blanda med stuvningen till en bra konsistens, räkstuvningen ska vara ganska fast så den inte rinner ut. Smaka av!

Omelett

  1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  2. Smält en klick smör i en stekpanna, plattan får inte vara för varm. Häll i äggblandningen och sänk värmen, omeletten ska inte få någon yta.
  3. När omeletten börjar stelna och bli fast lägg försiktigt räkstuvning i mitten kant till kant. Ta omeletten från värmen och vik försiktigt ihop omeletten. Servera gärna med en god och krispig sallad.