Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform, ca 23 cm i diameter, där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning
Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
Vispa grädden till mjuka toppar. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker krämigt med elvisp. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Citrontopping
Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en kastrull och vispa ihop till en jämn smet. Låt koka på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter innan du häller toppingen över cheesecaken.
Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar.