No bake cheesecake med vit choklad och citron

koket.se
No bake cheesecake med vit choklad och citron
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

No bake cheesecake med vit choklad och citron

13 ingredienser

1 h + tid i frys

Perfekt sötsyrlig cheesecake som dessutom bakas helt utan ugn! Enkel att svänga ihop och bjuda hela familjen på!

Tips! 1 tsk agar agar pulver motsvarar ca 6 gelatinblad

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 15 digestivekex

Fyllning

  • 300 g vit bakchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 dl strösocker

Citrontopping

  • 2 äggulor
  • 3 citron (saft och skal)
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk agar-agar

Till garnering

  • physalis
  • mynta

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform, ca 23 cm i diameter, där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker krämigt med elvisp. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  3. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
  4. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering.

Citrontopping

  1. Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en kastrull och vispa ihop till en jämn smet. Låt koka på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter innan du häller toppingen över cheesecaken.
  2. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar.