No bake chokladpaj med jordgubbar

No bake chokladpaj
Foto: no bake chokladpaj
Simona Muntean
Simona Muntean

No bake chokladpaj med jordgubbar

8 ingredienser

30 min + tid i kyl

En krämig chokladpaj med smak av kokos och svenska jordgubbar. Lätt att svänga ihop utan ugn. Använd glutenfria kex för en glutenfri variant.

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 17 digestivekex (250 g)
  • 80 g normalsaltat smör, smält

Fyllning

  • 150 g mörk choklad (ljus choklad går också bra)
  • 1 dl florsocker (uteslut om du använder ljus choklad)
  • 100 g färskost (naturell)
  • 0,5 burk kokosmjölk, endast den tjocka delen (utan kokosvatten)

Garnering

  • jordgubbar
  • kokos, riven

Gör så här

  1. Ta fram en form med löstagbar botten, 20x20 cm.
  2. Finkrossa kexen och blanda med det smälta smöret till en grynig massa.
  3. Häll i formen och tryck ner och upp mot kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Släta till ytan och ställ formen i kylskåp medan du förbereder fyllningen.
  4. Smält chokladen i micro i omgångar, ca 20 - 30 sec åt gången. Rör om emellan. Upprepa tills chokladen har smält.
  5. Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölk. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut “vattnet” och använd endast kokosgrädden.
  6. Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färska jordgubbshalvor och kokosflingor.
  7. Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.