No bake Crème brûlée

No bake Crème brûlée
Foto: Caroline Tengen

No bake Crème brûlée

7 ingredienser

30 m + 3 h i kyl

Denna No bake Crème brûlée är en korsning mellan Crème brûlée och pannacotta. Passionsgelén höjer denna krämiga dessert till en ny nivå.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Passionsgelé

  • 1 dl passionsfrukt, saften (färsk eller fryst) [ca 8 stycken frukter]
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Crème brûlée

  • 4 dl vispgrädde
  • 0,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 äggulor

Garnering

  • Dansukker Rörsocker Strö

Gör så här

Passionsgelé

  1. Gröp ur passionsfrukten och sila genom en finmaskig sil. Häll passionssaften i en kastrull tillsammans med gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll gelén i portionsformar och låt stelna i kylen 1 timme.

Crème brûlée

  1. Blanda grädde, gelésocker, vaniljsocker och äggulor i en kastrull. Låt koka i 3 minuter och rör om under tiden. Låt svalna någon minut och häll sedan smeten över passionsgelén.
  2. Ställ tillbaka formarna i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Garnering

  1. Häll rörsocker på toppen av bruléerna och bränn av med en brännare.
TIPS!
Fler tips!
Champagnepannacotta

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer