No-bake jordnötskakor med choklad och salta kringlor

No-bake jordnötskakor med choklad och salta kringlor_01
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

No-bake jordnötskakor med choklad och salta kringlor

6 ingredienser

20 m + tid i kyl

Dessa goda kakorna med jordnötssmör, choklad och salta kringlor bakar du enkelt utan ugn!

Tips! Använd glutenfria kex för att göra glutenfria kakor.

Ingredienser

portioner sats

Kaka

  • 1,25 dl jordnötssmör
  • 125 g smör, saltat och smält
  • 200 g digestivekex, krossade (eller mariekex)
  • 1,5 dl florsocker

Topping

  • 150 g choklad (ljus)
  • 20 kringlor, saltade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

Kaka

  1. Blanda alla ingredienser till kakan.
  2. Häll smeten i formen och tryck ut med baksidan av en matsked. Jämna till ytan.

Topping

  1. Smält chokladen i mikron under totalt ca 1,5–2 minuter. Värm 30 sekunder i taget och blanda väl med en sked mellan varje gång.
  2. Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt.
  3. Ställt kakan kallt minst en timme.
  4. Dela kakan i bitar och förvara i låda med lock.