Cheesecake i glas med pepparkakssmul

Cheesecake i glas med pepparkakssmul
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cheesecake i glas med pepparkakssmul

8 ingredienser

15 min

No bake julcheesecake i glas! Du gör enkelt julens godaste dessert med pepparkaksmul och len apelsincheesecake smaksatt med kanel. Perfekt till glöggmingel, adventsfika eller julfest!

Ingredienser

portioner
  • 14 pepparkakor
  • 50 g smör
  • 200 g färskost
  • 1 ekologisk apelsin, rivet skal
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker

Garnering

  • 4 pepparkakor

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet. Fördela i botten på 4 glas.
  2. Vispa samman vispgrädde, färskost, rivet apelsinskal och kanel till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott.
  3. Fördela cheesecakekrämen i glasen, garnera med en pepparkaka och servera!