No bake julcheesecake med pepparkakssmul

No bake julcheesecake med pepparkakssmul
Foto: Camilla Hamid

No bake julcheesecake med pepparkakssmul

9 ingredienser

15 m

Busenkelt recept på cheesecake i glas med pepparkaksmul och cheesecakekräm smaksatt med apelsin och kanel. Det här receptet kommer garanterat uppskattas på glöggminglet, adventsfikat eller julfesten!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 14 pepparkakor
  • 50 g smör
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 apelsin, rivet skal (ekologisk)
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker

Garnering

  • apelsin, skalet, rivet
  • pepparkaka

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  2. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia classic naturell, rivet apelsinskal och malen kanel till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den julkryddade Philadelphiasmeten i glasen.
  3. Garnera med rivet apelsinskal och pepparkakor. Servera direkt eller förvara i kylskåp!
TIPS!
Fler tips!
Phildelphia Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer