En no bake kladdkaka som bakas utan ugn. Med solrosfrön och dadlar får kladdkakan en sådär perfekt segmjuk konsistens och en härligt kolaaaktig smak du inte kan motstå!
hallon (antingen färska i säsong eller frysta som tinats och kokats 1 minut enligt livsmedelsverkets rekommendationer)
Gör så här
Kladdkaka
Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på hög värme tills de fått lite färg utan att brännas.
Häll över de rostade fröna i en matberedare, mixa till ett fint smul. Tillsätt kaffet och mixa ihop. Tillsätt de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i matberedaren. Mixa till en slät smet.
Bred ut smeten i en springform med diameter på 20 cm, fodrad med bakplåtspapper. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
Glasyr
Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad i en värmetålig skål tillsammans med kokosoljan. Häll den smälta chokladen över den kalla kladdkakan och låt stå i kylskåpet i ytterligare några minuter tills chokladen stelnat.
Servering
Servera gärna med en klick växtbaserad vispgrädde och hallon.