Klä en rund form, 20 cm, med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper. Klä väggarna och botten på formen med kex. Ställ åt sidan.
Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Låt det stå ca 5 minuter.
Vispa snabbt färskost, vispgrädde och strösocker till en tjock pudding.
Mikra snabbt gelatinen ca 10 sekunder eller tills den har smällt. Vänd snabbt ner gelatinet och mangobitarna i ostmassan. Häll fyllningen i formen och ställ kallt tills du gör spegel.
Mangospegel
Vispa ner gelatinet i mangojuicen och låt stå i ca 5 minuter. Häll kokhett vatten över och vispa i ett par minuter tills den har svalnat.
Montering och garnering
Häll försiktigt såsen över hela cheesecake. Ställ kallt för minst en timme.
Ta ut cheesecaken ur formen. Garnera med vispad grädde och ätbara blommor, blad och citronmeliss.