Pepparkakor kan man ju aldrig få nog av under juletid och som ingrediens i en cheesecake blir det om möjligt ännu godare. Denna variant behöver du dessutom inte baka i ugnen!
Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulorna.
Fodra din form med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i boten på formen. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning
Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna.
Ta fram två bunkar. I den ena vispar du upp grädden till mjuka toppar. I den andra vispar du samman färskost och strösocker till en jämn och glansig smet.
Tillsätt smält vit choklad till färskostsmeten och vispa lite till. Vänd ner vispgrädden i färskostsmeten tills du får en jämn smet.
Bre ut fyllningen över botten i formen. Plasta in formen och låt den stå i frysen i minst 4 h.
Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ den i kylskåpet när det är dags att servera den. Under tiden kan du göra hallonspegeln.
Hallonspegel
Koka upp hallon, citronsaft och vatten i en kastrull tills hallonen mjuknat.
Sila hallonmoset så att du blir av med kärnor och du får en fin hallonpuré.
Låt hallonpurén koka upp tillsammans med strösocker och agar agar-pulver i 2-3 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och låt hallongelén svalna lite innan du häller den på din cheesecake.
Ställ tillbaka formen i kylskåpet och vänta med att lossa cheesecaken från formen tills hallonspegeln stelnat.
Dekorera med vispad grädde och färsk mynta. Servera och njut!