No bake snickerspaj

koket.se
No bake snickers pie
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

No bake snickerspaj

15 ingredienser

1 h 30 min

Kola, nötter och choklad i en oemotståndligt god paj som inte kräver någon ugn. Krispigt pajskal på cornflakes och kokos fyllt med en jordnötskola toppad med choklad. En sann dröm för alla snickersälskare.

logo
Tea Malmegård 2016

Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser

portioner10 - 12

Pajskal

  • 35 g kokos [1 dl]
  • 80 g florsocker [1,3 dl]
  • 80 g cornflakes [7 dl]
  • 230 g jordnötssmör osötat
  • 180 g ljus sirap [1,3 dl]
  • 0,5 krm salt

Kolafyllning

  • 180 g rörsocker, (eller strösocker) (2 dl)
  • 80 g smör
  • 100 g vispgrädde [1 dl]
  • 5 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 1 g flingsalt [0,5 tsk]
  • 40 g salta jordnötter, grovt hackade [1 dl]

Chokladfyllning

  • 150 g mjölkchoklad
  • 75 g vispgrädde

Garnering

  • 30 g vit bakchoklad

Gör så här

Pajskal

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Värm sirapen i en kastrull och blanda ner jordnötssmöret och blanda tills det är helt jämn massa. Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck även upp smulet på sidorna. Sätt formen i frysen i 30 minuter.

Kolafyllning

  1. Häll först i lite av sockret i en kastrull och låt smälta. När det har smält häller du på lite mer av sockret och låter det smälta. Upprepa med resterande socker (häller man på allt socker på en gång riskerar det att kristallisera sig och bli klumpigt). När det smälta sockret är bärnstensfärgat tillsätter du smöret och rör om tills det är jämnt smält i sockret. Tillsätt vaniljsockret.
  2. Tillsätt grädden i omgångar, häller du allt på en gång blir det klumpigt. Avsluta med att hälla i saltet. Rör om och fyll sedan pajskalet med kolasåsen. Strö över grovt hackade jordnötter. Låt stelna i frysen i 30 minuter.

Chokladfyllning

  1. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  2. Koka upp grädden och blanda med den smälta chokladen.
  3. Rippla chokladfyllningen över kolan så jämnt som du kan. Ju kallare pajen är desto snabbare sätter chokladen sig, det är därför viktigt att chokladen fortfarande är rinnig när du häller den över kolan.

Garnering

  1. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad och rippla över pajen.