Noras rabarberpaj

Noras rabarberpaj med vaniljglass
Foto: Tv4

Noras rabarberpaj

Av: Lennart - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m + tid i frys

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rabarberpaj

  • 0,5 l rabarber, fint skurna
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 riven kokos
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör, smält

Vaniljglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 vaniljstång

Servering

  • 1 kruka färsk citronmeliss

Gör så här

Rabarberpaj

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna.
  3. Slå över det smälta smöret och rör om.
  4. Lägg den skurna rabarber i en smord form, strö över sockret.
  5. Fördela pajdegen över.
  6. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Vaniljglass

  1. Vispa grädden lätt. Häll i kondenserad mjölk och vispa. Skrapa ut innehållet ur vaniljstången. Vänd ner vaniljen i gräddblandningen och blanda runt så att den fördelas jämnt. Häll smeten i en skål och ställ i frysen i ca 4 timmar.

Servering

  1. Servera pajen med glassen och dekorera med citronmeliss.