Norimaki med krispigt fläsk och hoisinsås är en riktigt god rätt som du måste testa om du gillar sushi.
Ingredienser
bitar
100 g fläskkotlett, utan ben
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
0,5 dl pankoströbröd
1 ark nori
150 g sushiris, kokt
wasabi (eller pepparrot)
1 tsk hoisinsås
ca 0,5 dl vitkål, strimlad
ca 0,5 dl morot, strimlad
olja (till stekning)
Gör så här
Banka ut fläskkotletten som en wienerschnitzel och panera i mjöl, ägg och panko.
Stek eller fritera fläskkotletten gyllenbrun och skär den sedan i cirka 1 cm tjocka remsor.
Lägg noriarket på en bambumatta med ränderna i arket lodrätt. Tryck försiktigt ut riset på tre fjärdedelar av noriarket och stryk ut lite wasabi eller pepparrot mitt på riset.
Lägg på fläsk, hoisinsås, vitkål och morot.
Rulla ihop makin med hjälp av bambumattan och skär rullen i 12 bitar.