Norimaki, krispigt fläsk med hoisinsås

Norimaki, krispigt fläsk med hoisinsås
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Norimaki, krispigt fläsk med hoisinsås

11 ingredienser

30 m

Norimaki med krispigt fläsk och hoisinsås är en riktigt god rätt som du måste testa om du gillar sushi.

Ingredienser

portioner bitar
  • 100 g fläskkotlett, utan ben
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 1 ark nori
  • 150 g sushiris, kokt
  • wasabi (eller pepparrot)
  • 1 tsk hoisinsås
  • ca 0,5 dl vitkål, strimlad
  • ca 0,5 dl morot, strimlad
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Banka ut fläskkotletten som en wienerschnitzel och panera i mjöl, ägg och panko.
  2. Stek eller fritera fläskkotletten gyllenbrun och skär den sedan i cirka 1 cm tjocka remsor.
  3. Lägg noriarket på en bambumatta med ränderna i arket lodrätt. Tryck försiktigt ut riset på tre fjärdedelar av noriarket och stryk ut lite wasabi eller pepparrot mitt på riset.
  4. Lägg på fläsk, hoisinsås, vitkål och morot.
  5. Rulla ihop makin med hjälp av bambumattan och skär rullen i 12 bitar.