Nors köttfärs

Nors köttfärssås
Foto: Fredrik Persson

Nors köttfärs

Av: Nors gård

13 ingredienser

1 h

Enkel köttfärssås som görs på nöt eller lamm. Morot och grädde i såsen gör den extra saftig och god.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs (eller lammfärs)
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • malen svartpeppar

Till servering

  • pasta
  • 6-8 körsbärstomater
  • 2 morötter
  • 1 dl prästost, riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka morot och lök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna, smula ned färsen och låt den fräsa under omrörning. Sänk värmen, tillsätt morot- och lökhack, tomater, socker och salt. Låt puttra på svag värme i ca 30 min eller längre (ju längre desto bättre).
  3. Häll i grädde och låt sjuda ytterligare 5 min, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med nykokt pasta. Garnera med halverade tomater, skivade morötter och riven ost.