300 g nougat, i bitar (byt ev ut 100 g mot ljus choklad)
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
4 ägg
1,5 dl vetemjöl
Topping
100 g smör
2-3 dl florsocker (beroende på hur söt kräm du vill ha)
chokladägg
strössel
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 20–22 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.
Värm smör och vispgrädde i en kastrull, rör om emellanåt. När smöret har smällt, tillsätt nougaten och ev chokladen och rör i kontinuerligt.
Ta bort från spisen och tillsätt allt socker. Blanda jämt.
Vispa upp äggen lätt. Vispa i ägg och salt i chokladblandningen. Vispa kraftigt så inte äggen koagulerar på grund av värmen.
Blanda sist i vetemjöl och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Kakan ska vara klar på kanten och ytan men fortfarande kännas lite mjuk i mitten.
Låt kakan kallna i formen under en kökshandduk och sen vila i kylskåp i minst en timme.
Smällt smöret i en kastrull på spisen. Rör i kontinuerligt så inte mjölkproteinerna bränns på botten. Smöret är brynt när den har fått en brunaktig färg och börjar dofta karamellaktigt.
Låt smöret kallna och stelna. Vispa smöret luftigt me delvisp, tillsätt 2 dl florsocker och vispa ett par minuter till. Tillsätt ev mer florsocker om det behövs och vispa jämnt.
Bred krämen över kladdkakan och garnera med chokladägg och strössel.