Paul skapar magi med grönsaker, i det här receptet är det kålroten som får spela huvudrollen tillsammans med japanska smaksättare. En god grön middag i säsong!
Skrubba kålroten noga. Hyvla den tunt på mandolin eller i skär i tunna skivor med kniv. Skär bort kanterna (lägg åt sidan) och skär sedan jämna och fina strimlor av resten, tänk att de ska vara i ungefär samma storlek som nudlarna.
Skär kanterna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten 1-2 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
Lägg i kålrotsstrimlorna och låt dem koka 1-2 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i en skål vid sidan om för att ånga av.
Koka sedan nudlarna i samma kastrull, se koktid på förpackningen. Lyft upp med hålslev och skölj dem i kallt vatten i ett durkslag.
Tillsätt buljongtärningar till kastrullen samt riven ingefära och riven vitlök. Låt sjuda ett par minuter.
Koka upp soja, honung, ättika och 1 dl vatten till en lag i en mindre kastrull.
Skär tofun i tärningar och lägg i en skål. Häll lagen med sojan över tofun. Låt stå ett par minuter.
Hacka kålrotskanterna fint. Skär champinjonerna i tunna skivor.
Smaka upp buljongen med tofulagen och ev lite mer soja
Fördela nudlar, kålrot, skivad svamp och tofu i skålar. Toppa med finhackad kålrot och sesamfrön. Koka upp buljongen och slå över nudlar och kål. Garnera med koriander.