Skala, halvera och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär 2/3 av salladslöken grovt och resten fint.
Skär bort bladen från grönkålsstammen. Strimla bladen och finhacka stammen. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Kyl av i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna till rykande het. Häll i generöst med olja och fräs vitlök, ingefära, grovt skuren salladslök och rödlök i en minut. Tillsätt chilin och grönkålen och låt fräsa i några minuter till.
Tillsätt kalkonfärs i pannan och fräs till genomstekt, bryt upp färsen till smulor under stekningen.
Fös grönsakerna lite åt sidan och häll lite extra olja i mitten av pannan. Häll på på five spice och låt den rostas lite. Vänd runt några gånger och häll sedan i hoisinsås och vinäger samt vatten. Låt det hela koka upp.
Vänd ner nudlarna i den varma pannan och låt nudlarna bli genomvarma. Strö på salladslök, jordnötter och koriander. Servera genast!
Glöm inte att matsortera skal från lök och ingefära samt rester från chili och koriander för en mer hållbar matlagning, och njut av din smakrika wok. /Köket-redaktionen