Nudelwok med skinka, korv och grönkål

koket.se
Nudelwok med skinka, korv och grönkål
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Nudelwok med skinka, korv och grönkål

13 ingredienser

25 min

Ta vara på julens rester i en smakrik wokrätt med nudlar, julskinka, prinskorv, grönkål och goda smaksättare som sesamolja och soja.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g äggnudlar
  • ca 200 g julskinka, skivad i strimlor
  • ca 8 prinskorvar, skivade
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 6 blad grönkål, strimlad (eller annan kål som vitkål eller brysselkål)
  • 3 salladslökar, strimlad i stavar
  • 2 morötter, strimlad i stavar
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk ostronsås
  • 2 tsk strösocker
  • MSG, en nypa (eller salt)
  • vitpeppar (om man vill)

Gör så här

  1. Börja med att koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, Häll av dem och spola i kallt vatten. Låt rinna av och ställ undan.
  2. Hetta upp en varm stekpanna eller wok. Gå i med rapsolja och vitlök, stek 20 sekunder under omrörning och ha sen i resterande, förutom grönkålen och nudlarna. Stek på hög värme ca 1-2 minuter och gå i med soja, seamolja, ostronsås, socker, salt/msg och peppar. Blanda runt.
  3. Tillsätt därefter grönkålen. Koka upp och tillsätt nudlarna. Rör runt någon minut och servera direkt.