Nudlar med het asiatisk färssås

Anamma Nudlar med het asiatisk färssås
Foto: Köket.se

Nudlar med het asiatisk färssås

16 ingredienser

30 min

Smakrik, het och magiskt god vegorätt med nudlar och asiatisk färssås. Servera med stekt pak choi och salladslök. Festligt enkelt och gott!

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g shiitakesvamp
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 500 g Anamma Baljväxtfärs
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl svart bönsås (eller hoisinsås)
  • 3 dl vatten

Servering

  • 400 g vetenudlar (eller risnudlar)
  • 2 pak choi
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 2 salladslökar, skivad
  • ev färsk koriander

Gör så här

  1. Tina baljväxtfärsen.
  2. Dela svampen i mindre delar, hacka lök och finhacka vitlök. Riv ingefäran på rivjärn.
  3. Stek svampen i olja på hög värme tills de fått lite färg. Sänk värmen och tillsätt lök i pannan, stek löken mjuk och lägg sen i vitlök. Stek ytterligare en minut. Häll över i en skål.
  4. Stek baljväxtfärsen tills den fått en fin yta. Häll sedan tillbaka svamp och lök i pannan, tillsätt ingefära och fräs med en stund.
  5. Slå över soja, sesamolja, ostronsås och grädde.
  6. Häll på japansk soja, sesamolja, bönsås och vatten. Låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med svartpeppar och salt.
  7. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  8. Skölj och halvera pak choi. Stek halvorna i en stekpanna i olja tills de fått fin färs.
  9. Servera nudlarna med färsåsen och pak choi, toppa med sesamfrön, skivad salladslök och eventuellt några blad koriander om du önskar.
TIPS!
Anamma Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs

Fler tips! Fler tips och härliga recept från Anamma!