Nutella- och jordnötscheesecake

Nutella- och jordnötscheesecake
Foto: Eva Hildén
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Nutella- och jordnötscheesecake

12 ingredienser

30 m + tid i frys

”Den här cheesecaken passar alla som älskar salta och söta smaker.”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Ingredienser

portioner bitar
  • 400 g chocolate chip cookies
  • 125 g smör, smält

Fyllning

  • 600 g färskost
  • 1,5 dl kondenserad mjölk sötad
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 1,5 dl nutella
  • 1,5 dl vispgrädde

Topping

  • 3-4 dl poppade popcorn
  • 1 dl bananchips
  • 1 dl rostade kokosflagor
  • 1 dl chokladsås, hard topping
  • 1 dl kolasås, på tub

Gör så här

  1. Bryt kakorna i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv och mixa till smulor. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter.

Fyllning

  1. Mät upp cream cheese, kondenserad mjölk, jordnötssmör och Nutella i en bunke och vispa ihop
  2. med elvisp.
  3. Tillsätt grädden och vispa ihop till en krämig massa. Häll fyllningen i springformen, täck med plastfilm och ställ i frysen ca 1,5 timme.

Topping

  1. Blanda popcorn, bananchips och kokosflagor. Ta ut cheesecaken ur formen. Ringla över chokladsåsen. Toppa med popcornblandningen. Ringla över kolasåsen.