Nutellabollar

Nutellabollar
Foto: Frida Skattberg
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Nutellabollar

10 ingredienser

30 m

Underbart krämiga chokladbollar med nutella och oboy. Testa dessa och du kommer aldrig vilja baka några andra chokladbollar igen!

Förvara dina nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet. Går även utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 msk kakao
  • 6 msk O'boypulver
  • 2 dl nutella
  • 0,5 krm salt
  • 13-15 dl havregryn

Garnering

  • pärlsocker/kokos/strössel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
  2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen. Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
  4. Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.