VAU's tomat- och chilimarmelad

Tina Nordström KM

VAU's tomat- och chilimarmelad

11 ingredienser

Recept på VAU's tomat- och chilimarmelad, passar utmärkt till ostbrickan.

Ingredienser

  • 1 kg tomat
  • 250 g rörsocker
  • 250 g schalottenlök
  • 250 g russin
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 kanelstänger (hela)
  • 3 muskotblommor
  • 3 stjärnanis
  • 1 vaniljstång, skårad
  • 1 msk ingefära, finstrimlad
  • 2 röda chilifrukter, utan kärnor (små)

Gör så här

  1. Smält råsockret.
  2. Grovskär löken och blanda ner den i det smälta sockret. Rör hela tiden.
  3. Löken ska få brynas med så att det starka försvinner och det sötman stannar kvar, ca 5 minuter.
  4. Blanda i vitlöken och låt även den få steka med ett tag.
  5. Blanda ner kryddorna, tomaterna, russinen och ingefäran.
  6. Låt det hela sjuda tills det har smält ihopa. Den ska inte mixas.
  7. Ta bort kryddorna eller använd dem till dekoration vid servering.