Nyckelbys tomatsill

koket.se
Nyckelbys tomatsill
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Nyckelbys tomatsill

11 ingredienser

En röd och snabb sillinläggning med italienska smaker från basilika och tomat.

Alla recepten - Jul med Ernst
Jul med Ernst 2024

Alla recepten - Jul med Ernst

Här hittar du alla härliga recepten från tv-programmet Jul med Ernst.

Läs mer

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 förp hela matjessillfiléer, spara lite av vätskan (à ca 200 g)
  • 100 g stjälkselleri, strimlad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 100 g körsbärstomater, delade i 4 delar
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl portvin
  • spadet från 1 sillförpackning
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • salt, efter smak

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar, cirka 1 cm stora, spara spad från 1 förpackning.
  2. Blanda strimlad stjälkselleri, finhackad rödlök och delade körsbärstomater i en skål.
  3. Vänd ner ketchup, tomatpuré, portvin, sillspad, honung och svartpeppar i skålen. Rör om tills allt är väl blandat.
  4. Vänd försiktigt ner sillbitarna i blandningen så att de täcks av såsen.
  5. Avsluta med strimlad basilika och smaka av med salt.
  6. Täck över skålen och låt stå i kylskåp i minst 1 timme för att smakerna ska hinna sätta sig.