Pumpasoppa med parmesan och salvia

koket.se
Pumpasoppa med parmesan och salvia
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM

Pumpasoppa med parmesan och salvia

12 ingredienser

30 min

Potage på pumpa, en matig och god pumpasoppa toppad med parmesan, honung, smörfrästa salviablad och saltrostade pumpakärnor.

Vill du saltrosta pumpakärnorna själv så köp naturella och rosta dem sedan med salt i het, torr panna tills det knäpper i kärnorna.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g butternutpumpa, skalad och delad i mindre bitar
  • 10 cm purjolök, strimla den vita delen tunt
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1-1,5 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • salt
  • 1 dl pumpakärnor, saltrostade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 msk honung
  • 12 blad salvia
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken är genomskinlig.
  2. Tillsätt pumpa och buljong och låt koka på medelvärme tills pumpan är mjuk.
  3. Mosa lätt med gaffel och smaka av med salt.

Bryn smöret i stekpanna och tillsätt salvia, lyft sedan upp salviabladen och låt rinna av på papper.

  1. Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med parmesan, pumpakärnor, honung och salviablad.