Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kardemummaskorpor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Kardemummaskorpor
33
Spara
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
50 min
Lättbakade och goda dessertskorpor.
Bakverk
Bröd
Picknick
Ingredienser
75 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
60 g sötmandel, hyvlad
0,5 krm salt
6,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,75 tsk malen kardemumma
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakplåt. Rör smöret och sockret fluffigt i en bunke.
Kläck ner ägget i blandningen. Måtta upp mjöl och bakpulver i en skål. Rör om väl.
Rör ner mandel, salt, kardemumma och mjölblandningen i smörbunken. Arbeta till en smidig deg.
Rulla ut degen till en tjock längd och lägg på plåten. Grädda cirka 35 minuter tills ytan är ljusbrun.
Ta ut plåten och skär genast längderna i 1 centimeter tjocka skivor på snedden. Låt svalna och förvara skorporna i en burk.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut