Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kardemummaskorpor

9 ingredienser

50 min

Lättbakade och goda dessertskorpor.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g sötmandel, hyvlad
  • 0,5 krm salt
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakplåt. Rör smöret och sockret fluffigt i en bunke.
  2. Kläck ner ägget i blandningen. Måtta upp mjöl och bakpulver i en skål. Rör om väl.
  3. Rör ner mandel, salt, kardemumma och mjölblandningen i smörbunken. Arbeta till en smidig deg.
  4. Rulla ut degen till en tjock längd och lägg på plåten. Grädda cirka 35 minuter tills ytan är ljusbrun.
  5. Ta ut plåten och skär genast längderna i 1 centimeter tjocka skivor på snedden. Låt svalna och förvara skorporna i en burk.