15 ingredienser
När jag var runt tio år ville jag ha den här tårtan som födelsedagstårta i stället för den klassiska jordgubbstårtan som varit en tradition i min familj. Och bara för att det var så kul började jag sen baka tårtan tillsammans med mamma varje gång mina syskon fyllde år. Till slut kunde jag baka tårtan helt själv och sen dess har jag alltid bakat familjens olika födelsedagstårtor – utom när jag själv fyller år. Min Pavlova serveras med en syrlig passionsfruktscurd som ger tårtan en extra smaksensation och mer passion!
Filmtips!
Enligt legenden var det en kock i Nya Zeeland som gjorde den här tårtan för att hylla en gästande rysk ballerina vid namn Anna Pavlova. Därav namnet Pavlovatårta. En passande film är Black Swan – ja, kanske inte så jättepassande i och med att den är svart och svår, medan min Pavlovatårta är färggrann och spröd ... Men filmen är i alla fall väldigt bra, så se den om du inte redan har gjort det! /Alisa