Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö

Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Anders Dalbom
Anders Dalbom

Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö

16 ingredienser

15 min

En sallad som är både matig och fräsch. Perfekt att ta med sig ut på picknicken.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp blandad sallad (lollo rosso, isberg, ruccola)
  • 4 aprikoser
  • 1 finstrimlad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe färsk dragon
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 12 skivor rostbiff

vinägrett

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl olja
  • 0,25 rödlök
  • 3 dl kvarg 10 %
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 msk körvel, hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj den blandade salladen och lägg i en salladsskål. Skölj och skala morötterna och strimla. Skölj aprikoserna, avlägsna kärnorna och strimla. Lägg i skålen tillsammans med klippt gräslök, dragon och solrosfrön.
  2. Skala och hacka rödlöken och blanda med olivoljan och vinägern. Salta och peppra, häll i salladen och blanda runt.
  3. Blanda kesellan med timjan, körvel och senap och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg salladen på tallriken. Lägg på rostbiffen. Skeda på kesellablandningen. Servera med ett gott mörkt bröd.