Pasta med stora räkor och karljohansvamp

Pasta med stora räkor och karljohansvamp
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Pasta med stora räkor och karljohansvamp

12 ingredienser

Variera pastan är enkelt. Här är en variant med stora räkor och karljohansvamp.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 50 g torkad Karl-Johansvamp
  • 20 stora räkor
  • olivolja, till stekning
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe persilja
  • 500 g maccheroncini
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen.
  2. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.
  3. Koka pastan efter direktioner på förpackningen.
  4. Halvera tomaterna och hacka persiljan.
  5. Stek räkorna och svampen i olivolja. Tillsätt vitt vin, salladslök och tomater, låt sjuda i 3 minuter.
  6. Tillsätt grädde och koka upp, blanda väl med pastan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera med hackad persilja.