350-400 g färska räkor, skalade (ca 1 kg oskalade)
1 avokado, skurna i tärningar
2 tomater, urkärnade och skurna i bitar
150 g salladsmix
0,5 rödlök, hackad
0,5 citron, pressad
Saffransmajonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 dl majonnäs
1 förp saffran
salt
svartpeppar
Gör så här
Börja med att hälla ner saffranet i vinägern och rör om. Låt det stå och dra sig.
Blanda ihop räkor, tomater och avokado i en skål. Ta fram en annan skål och blanda ihop majonnäs och vinägerröran. Ja, och nu blandar du igen, denna gång saffranmajonnäsen och räkröran. Smaka av, salta och peppra. Mmmm.
Nu lägger du lite sallad på en tallrik, den hackade rödlöken och pressar lite citron över, för att sedan klicka på de ljuvliga saffransräkorna.