Glöggbrownie med pepparkakstryffel

Glöggbrownie med pepparkakstryffel
Foto: Tv4
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Glöggbrownie med pepparkakstryffel

13 ingredienser

Anettes recept på glöggbrownie med pepparkakstryffel som glasyr. En julig och god brownie till adventsfikat!

Ingredienser

Glöggbrownie

  • 250 g mörk choklad
  • 7 dl vetemjöl, fint
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,51 tsk salt
  • 350 g smör, rumstempererat
  • 7 dl strösocker
  • 5 ägg (rumstempererade)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl glögg

Pepparkakstryffel

  • 400 g vit bakchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • några nypor färdig pepparkakskrydda
  • Kanel, till garnering

Gör så här

Glöggbrownie

  1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
  2. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm).
  3. Sätt ugnen på 180 grader och sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  4. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp).
  5. Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa.
  6. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad.
  7. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen.
  8. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.

Pepparkakstryffel

  1. Koka upp grädden och lägg i chokladen i små bitar, rör runt med en slickepott till all choklad har smält, krydda med pepparkakskryddorna och låt svalna.
  2. Bred sedan ut pepparkakstryffel över din glöggbrownie och ställ kallt i ett par timmar. Gärna över natten .