Hallongrottor med topping

Hallongrottor med topping
Foto: Anette Rosvall
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Hallongrottor med topping

3 ingredienser

Av en del av mördegen kan du t ex göra hallongrottor. De här är perfekt sega och får en extra god touche utav lite vit choklad som du toppar kakorna med när de precis kommit ut ur ugnen och fortfarande är lite varma. /Anette

Ingredienser

  • 0,5 mördegssats smaksatt med vanilj

Fyllning

  • 0,5 dl extra god hallonsylt

Topping

  • vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt först ugnen på 175 grader.
  2. Gör sedan så här rulla degen till en rulle (den blir ca 20 cm lång) skär den i ca 20 lika stora bitar.
  3. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i bakformar.
  4. Tryck till med tummen i kulorna så att du får ett litet hål i varje kaka, fyll sedan hålet med sylt.
  5. När alla kakor är syltade skjutsar du in dem i ugnen i 15-20 minuter (håll koll så att de inte blir brända)
  6. När du tagit ut dem och de fortfarande är varme river du över lite vit choklad. Mums!